Acta de l’assemblea de Salvem l’Alzina del 19 de gener 2022

  1. Intervenció de l’ajuntament al jardí: valoració, reaccions, accions de resposta.

La darrera intervenció del districte feta dimarts (abocar grava petita per tota la superfície del jardí) va provocar ahir la indignació del grup i una trucada a Jordi Farriol per deixar-li clar la nostra perplexitat, la reiterada demostració de la nul.la predisposició per part seva a congestionar l’espai i, definitivament, la nostra negativa a tenir aquest material allà que invalida absolutament l’existència de jardí ni d’hort.

Sense entrar en més detalls més enllà de reconèixer que ens ho haurien hagut de comentar, en una trucada avui mateix ha assegurat que la grava es retirarà aquest divendres dia 21.

  1. Reunió a tres bandes dilluns a la tarda.

Un altre dels anuncis fets per Farriol ahir es concreta en la reunió telemàtica a tres bandes per dilluns de la setmana vinent amb ell mateix, Jordi Berruezo (tècnic del districte) i un càrrec de Parcs i Jardins i membres de l’assemblea.  L’ordre del dia recull, per part seva, la retallada del mur exterior, la substitució del mur del magraner i la tanca per a l’hort. Esperen de part nostra algun tema més per incloure’l. Reunió el 24 de gener a les 17.30 h, passaran l’enllaç.

L’assemblea veu amb cert alleujament però també amb desconfiança l’anunci de la retirada de la grava, i divendres està previst que es vigili de prop que es compleixi el que s’ha anunciat. Segons la coherència al respecte per part del districte, hem acordat prendre mesures que es concretaran el mateix divendres i que es difondran per xarxes socials.

Aquest lamentable episodi ens porta un cop més a la situació d’estar sempre defensant-nos d’aquesta política de fets consumats sempre contraris a l’esperit reverdidor de l’espai, i que ja en sumem tants que ens cansa enumerar-los, ens desgasta moralment i ens bloqueja per estar treballant en el que realment ens interessa: la construcció d’un espai comunitari on es pugui gaudir del verd, dit en poques paraules. Per posar-hi remei s’ha decidit ser proactius i comença a pensar nosaltres en el projecte, i a establir contactes amb entitats, privades o públiques, que ens podrien donar un cop de  mà, aconsellar o fins i tot facilitar planters, llavors i espècies que podrien omplir l’espai. I això s’hauria de fer notar i fer-ho saber en les pròximes trobades amb el districte, a part de suposar un canvi de dinàmica en el treball del grup. 

  1. Reunió telemàtica del 25 sobre Emergència climàtica i altres.

Sembla que és una invitació més o menys protocol·lària amb més entitats del districte, però es pot aprofitar per fer veure les contradiccions entre els programes teòrics i la poca o cap disposició de portar-los a la pràctica. Hi assistiran tres persones del col·lectiu.

  1. Pròximes activitats

En relació a aquest canvi de dinàmica que suposa començar a pensar nosaltres què volem i què esperem que passi a l’espai s’ha decidit preparar una jornada de treball  ludicofestiva el pròxim diumenge 6 de febrer, que començaria cap a les 11 h i que es faria a dins de l’espai. Ho concretarem més endavant. Per al diumenge 27 de febrer Agita’t Gràcia està preparant una activitat musical, però encara falta un mes i quedarà definida més endavant.