COMUNICAT SALVEM L’ALZINA 30-3-2022

A partir del proper diumenge dia 3 d’abril el jardí de l’Alzina de les Casetes del Carrer Encarnació estarà, per fi, obert al barri i a la ciutat. Han passat més de tres anys des que aquella tarda de novembre les veïnes ens vam mobilitzar per a aturar-ne la destrucció, salvant part d’aquest oasi de patrimoni natural i arquitectònic de Gràcia. I la lluita ha valgut l’alegria (que no la pena), ja que gràcies a la nostra resiliència hem aconseguit els principals objectius d’aquella primera assemblea sota la pluja: salvar l’alzina i convertir les finques en equipament públic.  Però en tot aquest temps, d’activitats, reunions, etc., considerem que n’hi ha hagut poc dedicat al diàleg i a treballar la cogestió que vam acordar (renunciant a la autogestió que sempre hem volgut) i un projecte comú. I és per això que, malgrat la satisfacció de la feina feta ens empeny a celebrar-ne l’obertura, alhora, ens dol que no hagi pogut fer-se en millors condicions (amb una reixa exterior que faciliti la visibilitat; un punt de llum i almenys una font accessible a tota la ciutadania; la instal·lació de papereres, un lavabo públic, i la senyalètica que recordi als usuaris respectar l’entorn, recollir les escombraries, i les caques dels gossos, així com que han d’estar lligats, entre altres coses.)

Ha estat un procés llarg i feixuc, en el que totes hem après moltes coses, però no encara no s’ha acabat pas. Seguim. Perquè la que ara encetem és una nova etapa, tant o més important que les anteriors. Seguim reivindicant l’ús lliure i respectuós de l’espai públic, així com la consciència i cura pel verd urbà, la flora espontània, i la seva biodiversitat (que també és la nostra). I, com sempre, confiem que l’administració posarà més (i millor) per la part que li toca a l’hora d’atendre les necessitats derivades dels usos veïnals del jardí de l’alzina. Del jardí de totes les veïnes. Perquè això és, ara, ja, per fi, més que mai. El nostre jardí. Gaudim-ne. Compartim-lo. Respectem-nos. Gràcies.

Dissenyem el jardí juntes!


Descàrrega aquest planol, imprimeix-lo en un paper A3 i fes una proposta d’usos i disseny del jardí, tenint en compte que la zones marcades en color gris són zones delicades per a la subsistència de l’alzina. Tant en la zona prioritària com en la secundària s’ha d’evitar el

Descarrega aquest plànol, imprimeix-lo i fes una proposta d’usos i disseny del jardí.

S’ha de tenir en compte el següent:

  • que les zones marcades de color gris són zones delicades per a la subsistència de l’alzina. Tant en la zona prioritària (gris fosc) com en la secundària (gris clar) s’ha d’evitar el trànsit de persones perquè la terra no es compacti, cosa que podria afectar directament les arrels.
  • que els espais de circulació comprometin al mínim possible aquestes mateixes zones.
  • l’alta visibilitat en els espais públics els fa més segurs. Això vol dir vigilar les alçades de la vegetació i el mobiliari i procurar evitar els punts cecs.
  • la biodiversitat enriqueix els espais verds i crea un ecosistema sostenible: és interessant l’ús d’espècies autòctones que tindran menys necessitats de manteniment i creen una xarxa d’interaccions amb la fauna local.

Fes una llista de propostes d’usos i envia el teu disseny a comunicacio@salvemlalzina.org o comparteix-lo a la propera assemblea del dimecres 9 de març a les 19 h a L’Automàtica (Legalitat, 18).

Reunió amb Districte i tècnics de Parcs i jardins, del 10/2/2022

Jordi Farriol del districte (urbanisme, mobilitat), Andrea de Llobet de Mans al verd, Mireia Abril d’Ambiental, Joan Guitart d’Arbrat i Vicenç Ferrer de Territori, més uns quants membres de Salvem l’Alzina. (I visita final sorpresa de la Guàrdia Urbana)

  • Capacitat drenatge del pàrquing: faran forats al planxé.
  • Punt d’aigua: contractació d’escomesa nova a Aigües amb dues sortides d’aigua (per al jardí i per a l’hort) a nom de l’Ajuntament.
  • Paral·lelament estudiar viabilitat del pou per combinar (a Becasa, analitzar estat, quantitat i qualitat d’aigua) per combinar en el futur i fer pedagogia de sostenibilitat.
  • Punt de llum: un per a tot l’espai. Atenció al nombre i ús que no afecti la fauna.
  • Nou arbre a l’hort: Lagerstroemia indica, ‘arbre de Júpiter’, recol·locat d’un altre punt del jardí; pocs exemplars a la ciutat i mola protegir-lo. Pensar si aquell és el millor emplaçament.
  • Caseta d’eines en un racó d’ombra del jardí, 4 m2 amb prestatges i que hi càpiga la paella (importantíssim).
  • Tutoritzar llimoner: P&J no ho pot fer, li tocaria a Districte però Mans al verd ens facilita un tècnic (Jordi Catalan) i eines per fer-ho com més aviat millor. La idea és que ens assessori pel que fa a podes, cures i poder treballar junts.
  • Punt cec entre tarima i mur sota l’alzina: perillós per a possibles agressions, botellots, etc. Districte diu que estan recollint impressions d’aquests dies i que estudiaran com millorar-ho (mur més baix i reixa, o directament reixa per permetre més obertura i visibilitat des de l’exterior).
  • Instal·lació de papereres.
  • La jardineria i espècies a plantar serà l’últim a fer. Primer evitar crear racons o punts amagats que puguin esdevenir problemàtics per gossos, deixalles, etc.
  • Definir què hi fem i com millorar l’espai de les rajoles vora les casetes, on hi havia el cedre i hi ha uns esglaons perillosos.
  • És prioritari elaborar un pla d’usos: què volem i què es pot fer en funció de l’alzina i altres condicionants; i ells ho poliran/ens assessoraran després.
  • Replantar pi i cedre, com alguns demanaven al padlet? Deixar almenys el pi? Valorem-ho en futura assemblea.
  • En Guitart reconeix que és primordial respectar el sòl, oxigenar, descomprimir i renaturalitzar espai, així com recuperar l’ecosistema que li feia de suport vital a l’Alzina, molt més enllà de la tarima, tenint en compte cates que arriben fins a les soques dels arbres tallats.
  • Arbrets del fons: cal regar, reomplir de terra, adobar… Districte ens facilitarà material per fer-ho en breu ja que des de P&J valoren també que és urgent (però a ells no els pertoca fer-ho per tecnicismes). Hem quedat el dissabte 12 a la tarda per fer-ho.
  • Separació del fons amb els veïns del fons: Districte informa que està previst fer un reforç a la tanca, però no un mur, paral·lelament a la cura dels arbres, que no els hauria d’afectar.
  • Pel que fa al WC sec, compostadora, etc., l’Andrea comenta que si Districte no hi arriba podem demanar subvencions d’Ecologia més endavant.
  • Reclamem que ens pintin de blanc les parets per a fer murals col·lectius més endavant.
  • Quedem que aquest cap de setmana el Districte ens facilita terra per calçar els arbres del fons i a l’espera de cita amb tècnic per apuntalar llimoner per part de Mans al verd.

Acta de l’assemblea de Salvem l’Alzina del 19 de gener 2022

  1. Intervenció de l’ajuntament al jardí: valoració, reaccions, accions de resposta.

La darrera intervenció del districte feta dimarts (abocar grava petita per tota la superfície del jardí) va provocar ahir la indignació del grup i una trucada a Jordi Farriol per deixar-li clar la nostra perplexitat, la reiterada demostració de la nul.la predisposició per part seva a congestionar l’espai i, definitivament, la nostra negativa a tenir aquest material allà que invalida absolutament l’existència de jardí ni d’hort.

Sense entrar en més detalls més enllà de reconèixer que ens ho haurien hagut de comentar, en una trucada avui mateix ha assegurat que la grava es retirarà aquest divendres dia 21.

  1. Reunió a tres bandes dilluns a la tarda.

Un altre dels anuncis fets per Farriol ahir es concreta en la reunió telemàtica a tres bandes per dilluns de la setmana vinent amb ell mateix, Jordi Berruezo (tècnic del districte) i un càrrec de Parcs i Jardins i membres de l’assemblea.  L’ordre del dia recull, per part seva, la retallada del mur exterior, la substitució del mur del magraner i la tanca per a l’hort. Esperen de part nostra algun tema més per incloure’l. Reunió el 24 de gener a les 17.30 h, passaran l’enllaç.

L’assemblea veu amb cert alleujament però també amb desconfiança l’anunci de la retirada de la grava, i divendres està previst que es vigili de prop que es compleixi el que s’ha anunciat. Segons la coherència al respecte per part del districte, hem acordat prendre mesures que es concretaran el mateix divendres i que es difondran per xarxes socials.

Aquest lamentable episodi ens porta un cop més a la situació d’estar sempre defensant-nos d’aquesta política de fets consumats sempre contraris a l’esperit reverdidor de l’espai, i que ja en sumem tants que ens cansa enumerar-los, ens desgasta moralment i ens bloqueja per estar treballant en el que realment ens interessa: la construcció d’un espai comunitari on es pugui gaudir del verd, dit en poques paraules. Per posar-hi remei s’ha decidit ser proactius i comença a pensar nosaltres en el projecte, i a establir contactes amb entitats, privades o públiques, que ens podrien donar un cop de  mà, aconsellar o fins i tot facilitar planters, llavors i espècies que podrien omplir l’espai. I això s’hauria de fer notar i fer-ho saber en les pròximes trobades amb el districte, a part de suposar un canvi de dinàmica en el treball del grup. 

  1. Reunió telemàtica del 25 sobre Emergència climàtica i altres.

Sembla que és una invitació més o menys protocol·lària amb més entitats del districte, però es pot aprofitar per fer veure les contradiccions entre els programes teòrics i la poca o cap disposició de portar-los a la pràctica. Hi assistiran tres persones del col·lectiu.

  1. Pròximes activitats

En relació a aquest canvi de dinàmica que suposa començar a pensar nosaltres què volem i què esperem que passi a l’espai s’ha decidit preparar una jornada de treball  ludicofestiva el pròxim diumenge 6 de febrer, que començaria cap a les 11 h i que es faria a dins de l’espai. Ho concretarem més endavant. Per al diumenge 27 de febrer Agita’t Gràcia està preparant una activitat musical, però encara falta un mes i quedarà definida més endavant.

ACTA ASSEMBLEA 10/11/21

Aplegats sota l’alzina i el plugim, encara no una desena de membres, valorem la celebració del tercer aniversari amb diferències d’opinions al respecte, que van des de l’alegria pel retrobament i entra al jardí, fins a les expectatives no satisfetes pel que fa a activitats o participació.
Respecte les dues propostes rebudes per correu s’acorda que la presidenta i en T quedaran per l’entrevista gravada de Càmeres i acció, i en M potser a l’assemblea oberta de la CUP.
Pel que fa a l’entrada i a les accions per part de l’administració a l’espai comentem diversos aspectes que no ens semblen respectuosos ni amb el jardí ni amb el col·lectiu: els fonaments del (coi de) mur poden afectar a les arrels de l’alzina, les furgonetes etc. dels operaris compacten terra i arrels i ja les podrien aparcar a fora (coi bis), i caldria supervisió d’algú amb seny quan s’hi treballa, per tal d’evitar disgustos, enllumenat sostenible (amb plaques fotovoltaiques)?.
Acordem escriure un correu a en Farriol. Aprofitant l’avinentesa li demanarem perímetre de la futura tarima i en quina part del jardí podem començar a feinejar en les properes entrades, que també li anunciarem, que serien en primer lloc per l’entrevista audiovisual esmentada, i, en segon, per organitzar un recital de poesia previ a les festes nadalenques, amb alguna sorpresa extra.
Debatem sobre les ganes de donar vida a l’espai, si no ho fem nosaltres potser hi ha qui no té tanta paciència per ballar al ritme “bananero” de la “burrocràcia”, i es recorda que esperem que es respecti a l’assemblea abans d’emprendre accions per lliure, per una qüestió de deferència i per integrar l’energia al moviment.
Comentem també, en la mateixa línia, que ja n’estem molt tips, cadascú, persones i col·lectius implicats, a la seva manera, que l’espera es fa llarga i la motivació minva, i acordem no només reclamar que es compleixin els darrers terminis establerts per part de l’administració (desembre?), sinó marcar-ne un nosaltres.
Acabem decidint que, tal com està el panorama (general i climatològic), no cal fer assemblees cada quinze dies, que amb una mensual ja faríem, potser fent-la coincidir amb un vermut de “traje”, i que les convocarem de forma puntual quan calgui, hi hagin novetats o decisions a prendre.

Seguim!

DESCONFINEM EL MAGRANER

Hola, soc el magraner de les casetes del carrer Encarnació. Sí, què passa?, el magraner d’Encarnació… Que sí, que ja sé que les casetes són conegudes per la famosa alzina, ella, que ja està catalogada, que té més de dos-cents anys i una mata fulles que és un bé de Déu, que és rotunda i ben plantada, que ha donat nom a un moviment veïnal… Però al seu jardí també hi visc jo, el magraner, i un llimoner, i més colla que hi vivien i encara hi viurien si no haguessin anat mal dades…

Totes coneixeu la nostra història. Durant una pila d’anys creixent en un jardí privat amb ocellets, nens que ens saludaven quan anaven cap a escola, reg automatitzat i servei de jardineria de tant en tant. Però, de sobte, els fills dels amos pensen en els beneficis que en podrien treure i decideixen tirar-ho tot a terra, matar-nos i construir un pàrquing i un munt de cases. I l’Ajuntament els va concedir tots els permisos. I un mal dia que es presenten les màquines i les serres i els operaris, i comença la destrossa, i tallen la palmera i el cedre, i maten el pi i el deixen allà palplantat, i es carreguen un mandariner jovenet, i… Va ser horrorós, una massacre!

Però l’endemà, en canvi, va ser súper emocionant! De bon matí, plovent, allà davant la porta, una gentada defensant-nos: eren les veïnes!!!! Cridaven i cantaven, i els operaris no sabien què fer. I una noia tota eixelebrada es va pujar al capdamunt de l’alzina perquè no li fessin mal, i al final, amb la força de totes, van aconseguir aturar l’atac. Semblava una pel·lícula! Quan hi penso encara se m’ericen les arrels adventícies i els pistils i els estams de les flors se m’estarrufen.

Després l’Ajuntament va comprar el jardí, i va decidir que el mantindria, i les veïnes contentes i nosaltres tu diràs. I ha anat passant el temps i han continuat passant coses… Però no us cansaré, només us explicaré l’última que ha passat. Un dia apareixen els operaris municipals, fan una mica de destrossa i aixequen un mur incomprensiblement alt que es menja un tros de jardí i a mi me’n deixa fora, tancada entre quatre parets, confinada que diuen ara. I no me’n sé avenir i no ho entenc, perquè, Ajuntament, de veritat que calia aquets tros de mur???

Veïnes, m’ajudeu? Doneu-me suport, vosaltres que estimeu els arbres!

 #desconfinemelmagraner, #calia?, #torresmesalteshancaigut

SALVEM EL MAGRANER

Hi havia una vegada un magraner que creixia la mar de tranquil en una finca al cor del barri de Gràcia. En el mateix jardí, a part d’altres arbres fruiters com ell, hi vivien també una alzina molt vella i sàvia, amb un quart de mil·lenni de vida, i un pi i un cedre de més de cent anys. Tots ells eren un fantàstic pulmó del barri, encara que duia temps abandonat i estigués atrapat rere els murs dels seus propietaris.

Un mal dia, però, la propietat va decidir que aquell espai verd era més rendible ple de ciment, convertit en un bloc de pisos i pàrquings, i van iniciar-ne la destrucció sense miraments, amb les llicències atorgades per un consistori en la inòpia, ignorant del patrimoni històric i natural en perill.

Per sort, veïns, veïnes i gent sensible de la ciutat van fer pinya per impedir-ho i salvar el que van poder tot ocupant l’espai; entre ells, al jove magraner, testimoni de la matança del pi i el cedre, a més de l’enderroc imminent de les casetes.

Durant algunes setmanes, va regnar de nou la pau al jardí de l’alzina— o, millor dit, l’alegria. La vida hi tornava a bategar amb força, malgrat les pèrdues i la destrossa. Però la història no acaba aquí. I, per desgràcia, no té final feliç.

Setmanes després, amb la llei emparant a la propietat que seguia amb el seu pla especulador per destruir les finques, va desallotjar-se’n a les persones que n’havien tingut cura i reivindicaven l’espai en benefici del barri sencer. Altre cop, el magraner va patir màquines i operaris negligents, tirant envans i omplint de runa i escombraries el verd; per, després, ser abandonats a la seva sort, sense manteniment, durant més de dos anys— a excepció de les cadenes humanes i el reg puntual de les veïnes preocupades.

El jardí va sobreviure, aliè als processos “burrocràtics” que es desenvolupaven en despatxos i oficines, a quilòmetres de distància que, suposadament, intentaven preservar-lo.  Mentre aquells que van lluitar per salvar-lo, confiaven pacients en aquesta etapa inevitable del procés. I quan la il·lusió del vell mur que cau, juntament amb la promesa d’obertura al veïnat, semblava fer-se realitat… Més màquines entren, compactant el sòl del jardí, rematant-ne la destrucció, i nous operaris aixequen murs, amb l’excusa de protegir, que esdevenen una altra presó. I el magraner indefens i abatut, castigat entre noves parets de ciment, ja no sap què fer… Sols que n’està fins al capdamunt.

I tu, amiga lector: no n’estàs tipa de que t’expliquin contes?

Nosaltres, també.

Continuarà…

EL VERD QUE (DES)ESPERA

Juliol 2021

Fa 987 dies que les veïnes ens vam mobilitzar per aturar la destrossa de patrimoni natural i arquitectònic que estava patint una finca històrica de la Vila. Fa 32 mesos i mig que celebrem assemblees obertes a tothom, reunions, ciutadanes i polítiques, per a seguir defensant i reivindicant la cura i l’ús d’aquest oasi al cor de Gràcia. Fa 2 anys i tres quarts que gent de tota mena, amb idees i sensibilitats diverses, compartim, debatem, discutim i aprenem, junts, en pro del bé comú. Son moltes hores i energia invertides organitzant activitats culturals i d’interès popular, una programació rica, diversa, oberta, heterogènia i inclusiva, tant dins de l’espai en els 3 mesos que va estar obert, com a l’altre costat del mur, al carrer… I així estem. (Des)esperant. Marcint-nos com el jardí de l’Alzina, amb la confiança i la il·lusió posades en un futur que sembla no arribar mai.

Fa ja 2 anys i mig que ens van fer fora de l’espai sota l’amenaça d’un precinte judicial, i uns quants mesos que, des del Consistori, essent ja les finques de propietat pública, se’ns va prometre l’obertura de l’espai condicionat per a l’accés del veïnat. Al llarg de tot aquest temps hem fet mans i mànigues per mantenir el ritme burocràtic, hem respectat i confiat en els seus processos, i ens hem constituït en associació per facilitar qualsevol tràmit legal. Hem (re)clamat un calendari en ferm, oficial i per escrit, pel que fa a l’obertura del jardí i a les moltes fases del projecte, de les quals volem formar part… I així estem. (Des)esperant. Amb la paciència esgotant-se per moments, davant la incoherència d’un govern que, igual que canvia de criteri pel que fa als m² construïbles s’omple la boca amb iniciatives com aquesta, mentre ens té desinformats. I al carrer.

L’ajuntament té a les mans la possibilitat de fer el projecte pilot en construcció autogestionada en un espai pensat i dinamitzat amb la gent del barri. L’oportunitat de dissenyar un espai de vida a la ciutat, des del diàleg i l’autoorganització. Un referent de transformació, social i mediambiental. Per a totes. No volem un jardí ideat en una despatx o per tècnics de Parcs i jardins sobre el paper, a distància, desconnectat de les persones i de la natura. Volem estar involucrades en el procés de disseny, tenint en compte els múltiples usos, actuals i en el futur, quan es converteixi en un punt de trobada flexible que pugui acollir tota mena d’activitats, sostenibles i respectuoses, organitzades per les veïnes. I volem començar amb xerrades sobre el manteniment del verd urbà, les espècies autòctones, permacultura, sobirania alimentària, etc., donant eines per crear aquest espai des de la base, obert i orgànic, amb, per i dins de la comunitat.

El que espera, desespera, diuen. Certament. I així estem. Però quedar-nos de braços plegats no és una opció. No ho va ser llavors, tampoc ara.

Seguim. Ens ajudeu?

Gràcies.

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA SALVEM L’ALZINA I LES CASETES 9/6/2021

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA SALVEM L’ALZINA I LES CASETES

Des de la plataforma Salvem l’Alzina i les Casetes volem informar i mostrar el nostre desacord amb  un seguit de punts que quedaran inclosos en la propera aprovació de l’MPGM amb el suport d’ERC i Comuns i que afecten el present i el futur de les finques.

En primer lloc, fem memòria:   

●   L’any 2019, subjectes a processos assemblearis, vàrem decidir que es volia que l’espai de l’alzina i les casetes passés a titularitat pública, per evitar el projecte especulador que pretenia fer la immobiliària privada.

●   L’Ajuntament va exposar que per dur a terme l’expropiació i donat el seu cost, calia que hi hagués un retorn social que ho justifiqués i va plantejar la possibilitat que l’espai fos destinat a: zona enjardinada, escola bressol i equipaments amb una  edificabilitat aprox. de 1266 m2.

●   Tot i les dificultats es va acabar acceptant la proposta.

●   Posteriorment es va modificar PGM perquè quedessin recollits els usos i els 1260 m2 edificables.

●   Després, la justificació social de l’adquisició de les finques, a part de la zona verda, va passar a centrar-se en els pisos dotacionals, a més d’un equipament comunitari a definir.

●   De cara a l’aprovació del nou MPGM, que es durà a terme en breu, s’ha vist incrementada la quantitat de m2  edificables passant de 1266 m2 a 1650 m2, així com la classificació d’una part del jardí i el garatge com a equipaments de clau 7b (edificables).

●   L’Ajuntament va informar a la plataforma veïnal Salvem l’Alzina i les Casetes de la modificació i  hi va afegir un dibuix on es mostrava l’edificació.

●   L’assemblea es va mostrar contrària a aquest projecte. Se’ls  hi va fer un retorn on quedaven recollides  les demandes que es varen consensuar a través de l’assemblea: No edificar al jardí i ampliació de la zona verda on ara es situa el garatge, amb reconversió a hort.

Malgrat la disconformitat mostrada per la plataforma, l’Ajuntament sembla ser que té previst aprovar la possibilitat de construir un sostre edificable més enllà del pactat inicialment.

Per això, reafirmem que:

●      Les plataformes veïnals han de ser tingudes en compte en tot moment del procés sense excepció. Ens sembla inacceptable tant la manca de comunicació fluida com d’atenció continuada per part del consistori, fet que ha derivat en promeses i terminis incomplerts (com l’autogestió o l’obertura del jardí) que dificulten la confiança i el treball en equip. Cal escoltar els tècnics, sí, però tant o més a les veïnes.

●      No volem un “jardí de l’ombra” que quedaria arraconat entre parets i sense sol com demostra l’estudi d’assolellament encarregat per l’ajuntament.. La possible edificació en una part del jardí i el garatge tindrien un impacte directe sobre la insolació de l’espai i les  arrels, sense oblidar  com seria per les persones un jardí tant condicionat per la manca de  llum, i la nostra proposta és una qualificació de 6b de la zona del garatge, que permeti l’apertura d’aquest espai, sense construir-hi. Hi ha coses que tenen un preu en diners, i n’hi ha que no.

●      Volem un projecte que garanteixi l’equilibri entre el ciment i el verd. Recolzem totes les iniciatives que permetin pal·liar el dèficit descomunal   d’habitatge social que pateix la ciutat i la Vila, però alhora també trobem igual de necessari crear i preservar les zones verdes, que fan de la ciutat un espai  més habitable, al mateix temps que generen beneficis incommensurables per a les  persones.

Som conscients de les dificultats de l’Ajuntament per trobar solucions, de les diverses parts, necessitats i dinàmiques, i no volem fer únics responsables als actuals implicats— ja que la situació que s’han trobat ve precedida per dècades de manca de gestió a favor dels espais verds i l’habitatge públic; però sí que els instem a ser coherents amb les seves pròpies polítiques en matèria de vivenda i medi ambient.

Confiem que sabran recapacitar i prioritzar allò que veritablement importa. Estem convençudes que l’espai de l’alzina i les casetes pot ser no sols un referent en mobilització ciutadana sinó també marcar precedent en aquest equilibri, demostrant que altres dinàmiques urbanístiques són possibles, aquí, a casa nostra.

Salvem l’alzina (amb el seu jardí) i les casetes. Ambdues coses. Que una no vagi en detriment de l’altra, si us plau.

Seguim. Gràcies.

PÚBLIC SÍ O SÍ, PERÒ NO EN DETRIMENT DEL JARDÍ

Dimecres 2 de juny de 2021

Aviat s’aprovarà l’MPGM amb el suport d’ERC i Comuns. Dissortadament el sostre màxim edificable s’ha vist incrementat respecte a l’anterior modificació del PGM que va tenir el suport de l’assemblea, passant de 1250m² del projecte inicial a 1650m². Aquest increment implica la possibilitat que sobre les Casetes, d’una alçada actual de 8,25 m. aprox., s’hi podria construir una edificació de 14,50 metres d’alçada; d’igual manera, el garatge, amb una alçada actual de 4 m. aprox. i una part del jardí, es podrien veure afectades per una edificació de 11,25 mts d’alçada.
Des de l’assemblea ens hem reunit diverses vegades amb l’ajuntament, per tal d’intentar cercar un equilibri entre l’edificabilitat i la preservació de l’espai verd, però malauradament el consistori, sense el suport de la Plataforma Salvem l’Alzina i les Casetes, ha decidit tirar endavant la possibilitat d’un màxim edificable, que de totes totes no compleix amb les demandes consensuades pel col·lectiu. Cal tenir en compte que l’alçada màxima edificable recollida a l’MPGM no té per què veure’s reflectida en l’edificació, doncs el concurs d’arquitectura, segons veus de l’ajuntament i el mateix col·lectiu, pot oferir possibilitats que modifiquin l’edificació. Així i tot, hauríem volgut que a l’MPGM s’hagués vist reflectit els m² pactats inicialment, d’aquí la nostra reivindicació i malestar actuals, ja que els equilibris polítics d’ara potser no seran els que engeguin el pla finalment i els compromisos de paraula, com ja ha succeït abans, en el futur se’ls endú el vent.

Aquesta tarda a l’assemblea, més detalls i plànols. Seguim! Ens ajudeu? Veniu, participeu, compartiu.

GRÀCIES #DefensemLAlzinadeGracia #salvemlalzina #CasetesCarrerEncarnació #ContraLEspeculació #ContraElCiment #Natura #km0 #JardiObertJardíViu #JA