Acta de l’assemblea del dimarts 11 de desembre de 2018


 • Change.org. La comissió de Comunicació ha revisat i retocat el text. S’està acabant de polir amb la persona que l’havia escrit. Un cop aprovat el text se li demanarà si ella ho pot gestionar i penjar.

 • Arquitectes Sense Fronteres. Està pendent reunir-se aquesta setmana amb ells, per definir fins a quin punt es volen implicar en el procés.

 • Amiant i branques. Es diu de demanar a l’Ajuntament que ho retiri.

 • Aquest dijous, 13 de desembre, hi ha reunió de la part jurídica i legal amb l’Ajuntament, per saber quin és el posicionament de l’Ajuntament i què s’està parlant amb la propietat.
 • Es decideix que a la reunió hi vagi l’advocat que ha fet l’estudi legal més una persona de cada comissió. Ho gestionen des de Coordinació.
 • Punts de la reunió: tema legal, demanda del col·lectiu (expropiació, espai per al barri…) i retirada de branques i amiant.

 • Es diu de demanar reunions quinzenals amb l’Ajuntament per fer seguiment del tema.

 • Es proposa marcar un dia per arreglar les façanes de les casetes. Es portaran bastides i caldrà material: pintura, rodets… S’ha de valorar el cost econòmic del material.
 • Al mateix temps, també hi ha la intenció de pintar el mur que envolta l’espai.
 • Hi ha la possibilitat que un equip especialitzat en documentals ho vingui a gravar tot.

 • Informació sobre les cales realitzades avui, dia 11, a l’espai: un dels nois que hi era ens ha explicat que, pel que han pogut veure en els forats oberts, les arrels de l’alzina estan ocupant tot el jardí. L’informe que s’està elaborant sembla ser que no es farà públic.

RODA DE COMISSIONS

Comissió Legal: no hi ha ningú present, esperem informació després de la reunió del dia 13.


Comissió de Comunicació:

Es demana que, per tal de centralitzar la informació, les comissions tinguin un e-mail propi, que es podria penjar a la web.

Es decideix continuar fent públiques les actes, però l’assemblea es reserva la possibilitat de no incloure informació que es consideri privada o que no interessi difondre-la.

Notes de premsa: són un resum de les decisions i accions que es consensuen i que es comuniquen a la premsa.

Es decideix fer un nou cartell i flyers per explicar al barri que encara no està tot salvat. Que la lluita continua i que el que es vol és l’expropiació de l’espai per a ús social. La comissió es compromet a redactar el text i buscar possibles eslògans per al cartell, del tipus “exigim l’expropiació”.

Es concreta una data per encartellar el barri amb els nous cartells: el dissabte 22 de desembre. També es diu de repartir flyers al mercat.


Comissió de Campanya  

S’han reunit diverses associacions del barri per tal d’organitzar una reivindicació unitària contra l’especulació: Moviment Popular de Gràcia, La Janhela, La Precària, Arran, Tres Lliris, AMPA Baix Guinardó i d’altres…

S’han acordat 5 punts d’exigències populars:

1-Aturada dels desnonaments.

2-Prou enderrocs d’edificis.

3-Solars d’ús públic i fi dels pisos buits.

4-Obertura de centres de dia públics.

5-Serveis públics externalitzats.

No són punts del tipus programa electoral, sinó que serà el mateix moviment popular que ho posi en marxa.

Es parla de crear una organització autònoma que s’encarregui de tirar-ho endavant.

Es demana que se’n pugui fer un debat divendres a la tarda; queda pendent de decidir.

Es comprometen a passar-nos l’acta per adjuntar-la a aquesta.


Comissió de Patrimoni: no hi ha ningú present.


Comissió Econòmica:

Ens diuen que disposen de 100 euros. La comissió d’Activitats diu que tenen 285 euros recollits en els vermuts. Es comprometen a transferir-los a la comissió Econòmica.


Comissió d’Espai:

S’ha fet un pla a dos mesos vista: primer s’arreglaran sostres per tal que la pluja no malmeti els espais interiors, i després s’arreglaran portes i finestres.

Ens diuen que hi va anar un arquitecte i que va dir que no hi havia cap perill per als ocupants. Les bigues estan bé.  Cal saber del cert si hi ha tèrmits a la casa núm. 17. S’està redactant un informe.

Demanen una reunió amb la comissió de Patrimoni Natural. Es veu que encara no han aconseguit trobar-se.  

Demà, dia 12, es tancarà l’espai al públic general, ja que hi ha forats al terra degut a les cales, i es vol evitar qualsevol perill.


Comissió d’Activitats:

Aquest proper dissabte 15, durant el vermut, ens proposen que la gent pugui treballar amb les branques tallades per fer-ne decoració nadalenca. Caldrà portar material: pintura, esprais, llaços…

Fira d’autoedició, proposada pel col·lectiu del barri Mancebía Postigo per al dissabte 22 de desembre, de 11 a 17h.

Es vol fer una fira de llibres, vinils, discos, revistes autoeditades i fanzines.

Estan valorant quin espai ocuparien.

Es decideix muntar una barra per recollir diners: s’hi serviria cervesa artesanal (també sense alcohol i sense gluten). Hi ha propostes de gent que coneix fabricants de cervesa del barri.

Caldrà fer torns per fer-se càrrec de la barra.

Ens deixen el seu e-mail per tal que qui vulgui es pugui posar en contacte amb els promotors de l’activitat: mancebiapostigo@gmail.com

APORTACIONS D’ÚLTIMA HORA

 • Hi ha un planning per mantenir les permanències durant les festes de Nadal. En principi està tot cobert. Cal però, cobrir encara Nadal i Cap d’Any. Ho estan acabant de lligar.
 • Propera assemblea: dimecres que ve, dia 19 a les 19h.
 • Demà hi ha previst un desnonament al c/ Monistrol 32, a les 9h del matí. Cal gent!