Acta de l’assemblea del dimecres 13 de novembre de 2019

En la pre-assemblea, es comenta la possibilitat de demanar a alguna entitat que ens cedeixi una sala per fer les assemblees aquest hivern.

Valoració de l’esmorzar antienderroc: causes i responsabilitats de l’ensorrament del núm. 13; mobilització veïnal i repercussió als mitjans


Tres assistents fan un resum dels esdeveniments de la setmana passada:

  • Dimecres, enderroc de la paret del garatge, alerta veïnal, conversa amb l’operari, presa de fotografies. 
  • Dijous al matí, esmorzar veïnal, torns veïnals, visites diverses (GUB, inspectores, cap de llicències, P&J, regidors, conseller d’Urbanisme, advocat de la propietat, operaris…) i declaracions de la propietat.
  • Dijous al vespre, ensorrament de part del sostre del garatge i actuació dels bombers.
  • Divendres, redoblament de la cobertura per part de la premsa local

Darreres novetats: sembla que la propietat el que obtindrà és permís per treure les bigues caigudes, i que es farà en presència de l’Ajuntament i de Salvem l’alzina. Valorem positivament la ràpida resposta dels veïns i els torns organitzats, així com la cobertura per part de Tot Barcelona, BTV, L’Independent i El Periódico.

Parlem de què fer sobre el que ha passat: Una denúncia? / De moment, treure el tema demà a l’audiència pública. / També reiterar la petició d’una reunió amb el Districte.

A l’audiència exigirem que es multi per les obres fetes sense llicència i per la negligència i el perill que han suposat, i preguntarem com afecta tot plegat a la negociació amb la propietat.

Una assistent comenta que a part de la responsabilitat de la propietat també hi ha la del Districte, que avisat com estava i vistes les fotos i l’estat del garatge, no va col·locar ni tan sols una cinta protectora.

Recordem que les inspectores van aixecar un acta dijous i el representant de la propietat en va rebre còpia.

Comentem que la propietat juga amb el tema de si el Districte sabia o no que farien obres…

Seguiment de l’apuntalament. Informe de Parcs i Jardins, neteja i enretirada de l’amiant

Comptem que ens avisaran de quan es farà l’apuntalament, però igualment estarem vigilants.

L’Informe de Parcs i Jardins s’està fent.

Si ara del que es parla és de treure les bigues, no sabem on ha quedat la demanda (o l’excusa) de treure la runa i l’amiant…

Reunions i intervencions: participació a l’audiència pública (14/11); reunions amb el districte i amb els partits; al·legacions i votació al plenari

Com hem dit, demà a l’audiència pública traurem el tema de l’enderroc eixelebrat de la setmana passada i reiterarem la petició d’una reunió amb el Districte. Seguim sense resposta a les al·legacions a la MGPM. També preguntarem per la nova data per portar la MGPM a votació al plenari.

Activitats: valoració del vermut i l’encartellada; preparació de la festa d’aniversari i accions (23N); participació a l’aula ambiental Bosc Turull (12/12); reparació del banc i cartellera; altres

El vermut del diumenge passat va anar bé, i a l’encartellada es van penjar molts cartells. 

Per a la festa d’aniversari de dissabte 23, caldrà comprar menjar (aquell mateix matí al mercat), buscar taules, plats i cremadors, etc.

Per a la taula rodona, s’estan buscant ponents alternatius. 

L’actuació musical, creiem que està confirmada.

Revifem la “comissió 23 N” i el seu grup de whatsapp. 

Algú ho pregunta i sí, serà una celebració oberta a tothom.

Algú proposa crear un esdeveniment a Facebook.

Concretem aquest horari / farem aquest cartell:

  • Vermut a les 12 h, amb taula rodona
  • Paella a les 14 h
  • Música a les 17 h
  • Sorpresa final

Canviant de tema, cal algú voluntari per anar a l’acte d’entrega dels reconeixements veïnals al Santa Mònica (sembla que estem “nominats”), demà dijous. Dos assistents s’hi ofereixen.

També cal algú voluntari per participar a l’aula ambiental Bosc Turull el 12/12. Un assistent s’hi ofereix, però demana que li enviem més info.

Es quedarà un dia d’aquests per reparar el banc.

També s’imprimiran més cartells.

Campanya de comunicació: participació en el programa Via verda (18/11); nota de premsa; xarxes

També cal algú voluntari per participar en el programa de ràdio Via verda el 18/11. Els membres de Comunicació expliquen que ja hi hem tingut contacte altres vegades. Una assistent s’hi ofereix.

La nota de premsa la deixem per a més endavant, ja que aquesta setmana la finca ha tingut prou ressò a la premsa i s’ha publicat el nostre article a L’Indepe.

Farem seguiment de tot plegat via xarxes.

Torn obert 

Tornem a comentar la idea de fer les assemblees en els locals d’alguna entitat del barri.

La PROPERA ASSEMBLEA serà dimecres 20 de novembre a les 19h