Acta de l’assemblea del dimecres 15/01/2020

1) Actes i freqüència de l’assemblea

Es demana tornar a les assemblees quinzenals per no carregar la gent. Facilitació recorda que portem dues assemblees sense acta, fet que dificulta l’elaboració de l’ordre del dia de l’assemblea posterior. Es recorda que el grup de coordinació pot servir per comunicar informacions d’interès.

 S’acorda fer les assemblees cada quinze dies.

2) Informació de la reunió amb l’Ajuntament

Es llegeix i es comenta el resum que una companya que hi va assistir va enviar pel grup de coordinació. També es llegeix un document de resposta de l’Ajuntament que arriba tot just en començar l’assemblea.

Pel que fa a la volumetria, es comenta que l’Ajuntament se sorprèn en saber que la construcció serà de PB + 2, no + 3. També s’assenyala que l’institució veu amb bons ulls un concurs d’arquitectura que pugui aportar “solucions creatives” en aquest sentit.

Es lamenta que l’Ajuntament tot ho analitza a partir del totxo i del m2 construït, és l’únic argument que els és vàlid. L’espai verd no els interessa perquè no els serveix d’argument, perquè no és quantificable.

Es parla del preu de l’operació, excessiu per a nosaltres, de mercat per a l’Ajuntament. S’afirma que és un tema que hem de continuar tractant.

Es valora positivament l’establiment d’una taula de negociació sobre el futur de l’espai, que s’accepti temporalment que l’autogestionem (tot i que en la resposta escrita ho expressen d’una manera que ens sembla poc clara) i que prometin resposta escrita a les nostres al·legacions. Es valora negativament, en canvi, la manca de concreció ens aspectes com la retirada de l’amiant i que no considerin possible garantir que no es produirà mai més un cas com el de l’alzina.

En principi la cosa anirà a votació al ple del mes de març.

3) Convocatòria de Gràcia cap a on vas

Gràcia cap a on vas convoca les entitats interessades a una reunió de treball sobre el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i fer-hi possibles al·legacions. El document es pot consultar a https://www.decidim.barcelona.processes.patrimonigracia

La reunió serà al Banc Expropiat (c. Quevedo 13-15, baixos) dissabte 25 de gener d’11 a 13 h.

4) Debat del procés participatiu

Un company expressa la seva recança perquè no hi hagi hagut un debat ampli, més enllà de l’assemblea ordinària, sobre l’oferta que ens va fer l’Ajuntament de si seguir endavant amb l’expropiació o deixar l’espai en mans privades. Afirma que la decisió s’ha pres entre massa poques persones i reclama un procés participatiu obert a les entitats del barri (Oficina de l’Habitatge, ateneus, Gràcia cap a on vas…) i al veïnat.

Un veu afirma que l’assemblea setmanal ja és un procés participatiu. Hi ha qui recorda que es va acordar debatre el tema a les jornades que estem organitzant, que en principi havien d’acabar amb una assemblea general extraordinària on prendre una decisió. També hi ha qui vol deixar clar que, com a col·lectiu, hem reivindicat sovint que l’espai passi a ser de titularitat pública.

Finalment, es decideix demanar a l’Ajuntament que ens passi per escrit les xifres que maneja per dur a terme l’operació i que la comissió de les jornades treballarà per fer possible aquest debat ampli.

***

Es convoca la propera assemblea pel dia 29 de gener.