Acta de l’assemblea del dimecres 3 de juliol de 2019


Prèvia

S’havia parlat de fer samarretes amb uns poemes d’un membre del col·lectiu. Avui més aviat es diu de fer-ne postals.

Patrimoni natural:

Catalogació com a arbre d’interès local i monumental; cura de l’alzina

Estem contents amb la placa d’arbre d’interès local, però sobre les repercussions que tindrà encara no tenim gaire info.
Pel que fa a demanar la catalogació com a arbre monumental, encara no hem buscat més info, com vam dir que faríem. Ho vam posar al plec d’al·legacions a la MGPM, això sí.

Comunicació:

Campanya de difusió i denúncia

La comissió està treballant en una nova campanya de difusió i denúncia per l’estat d’abandó de l’espai, i aviat es decidirà conjuntament amb la resta de comissions quan engegar-la. 

Legal i patrimoni arquitectònic:

Canvi de nom del carrer; estat de les al·legacions a la MGPM; reunions amb el Districte

Un membre de Legal diu que mirarà d’assabentar-se de si algú més (la propietat) ha presentat al·legacions. També ens recorda que per a l’aprovació definitiva caldran 21 regidors a favor.

Pel que fa al canvi de nom del carrer, el nostre historiador diu que s’hauria de parlar amb Nomenclàtor (Ricard Vinyes). I ens explica que en la placa actual del carrer, la del nom Manrique de Lara, es confon info sobre dues persones. Possibles noms: carrer de l’Alzina ja n’hi ha un ben a prop; passatge de l’Alzina no pot ser perquè no és un passatge; el carrer de fet és és la continuació del carrer Salinas…

Amb el Districte mirarem de reunir-nos quan estigui constituït.

Activitats:

Valoració del vermut i pintada col·lectiva, contacontes (7/07); festa major (guarnit i programació); altres…

Es valora positivament la jornada de diumenge passat. Tot i que algú diu de bon rollo que “restaurar” no és el que s’havia decidit a l’assemblea anterior. Altres diuen que s’havia dit d’“improvisar”…

De moment, no s’ha concretat el micro obert amb poetes que s’havien suggerit. Tampoc el contacontes, ni la presentació de llibre.

Una assistent proposa fer una activitat de preparació per visitar després una expo de física quàntica. Es podria fer diumenge 14 de juliol.

I des de L’Automàtica se suggereix fer un taller d’impressió tipogràfica (per les poesies-postals). Es podria fer diumenge 21 de juliol.

Per festa major, una possibilitat és presentar-se al concurs de balcons i portalades.

Torn obert de paraules

Un membre de Legal explica que ahir hi va haver sessió del pla especial de patrimoni arquitectònic i natural. Estan fent fitxes d’identificació de milers de finques i també “d’eixides i patis interiors”. Al setembre tindran acabat aquest treball de camp i passaran al d’arxiu i documentació.

PROPERA ASSEMBLEA:
dimecres 17 de juliol a les 19h.