Acta assemblea 13/2/2019

L’assemblea comença a les 19:10h amb unes 25 persones, un nombre que va fluctuant. 

Valoració de la reunió amb l’Ajuntament i la roda de premsa de l’endemà.

S’explica que bàsicament es va transmetre als representants del consistori el que s’havia consensuat a l’anterior assemblea; ells prenen nota, comenten que són matisos raonables i que treballaran per fer-ho possible.

Se’ns avisa també que s’ha instat els Mossos a enviar un mediador i que s’intentarà reprendre el diàleg amb la propietat. 

Se’ns convida a fer la roda de premsa conjunta l’endemà i hi assisteixen els membres que poden, en representació del col·lectiu, per tal de remarcar que és una victòria, sobretot mèrit de la mobilització veïnal, i que queda molta feina per fer.

Respecte a la proposta de ser proactius amb els partits polítics per garantir la majoria necessària al ple de l’abril, hi ha opinions diverses.

Es resol que millor interpel·lar en privat (via Twitter), demanant als regidors de tots els partits que es posicionin públicament al respecte. Després d’un temps prudencial decidirem el proper pas a seguir.

Situació legal.

Una companya explica que divendres a les 12:30h rebrem la visita d’un arquitecte de La Col per tal de fer una valoració, que pot ser o bé un certificat de solidesa o un informe detallat. 

Desallotjament.

El mediador dels Mossos ha trucat al contacte del col·lectiu i ha dit que ja és tard, estant a dos dies del termini final. Comenta que podrien venir tot l’equip o només el secretari judicial, però que no ho pot garantir. Se li transmet la nostra preocupació sobre la llicència d’enderroc encara vigent, i se li recorda que nosaltres hem posat sempre facilitats per entrar a apuntalar el que calgui i, de fet, el mediador veu factible la fórmula que trianguli la seva presència així com la nostra, mentre la propietat porta a terme les tasques d’apuntalament. 

S’obre un cert debat sobre el tema amb participacions diverses. S’acorda redactar un missatge i preparar un cartell per fer una convocatòria oberta d’esmorzar popular al carrer, dijous i divendres de 6.00 a 14.00h aproximadament, per tal de mantenir l’espai obert i garantir presència en cas que es faci efectiu el desallotjament. Comunicació es prepara també per avisar els veïns i la premsa, via xarxes.

Temes diversos.

Entre les activitats, s’esmenta la jornada de diumenge per netejar el jardí, etc., a partir de les 10.00h, tot i que l’espai estarà obert també dissabte.

Es proposa fer pancartes per comunicar al barri l’estat de la qüestió.

Es planteja, de cara a la propera assemblea, pensar com es comunica al veïnat la situació actual de l’alzina i les casetes.

S’informa de la Campanya contra l’especulació que duen a terme diferents grups socials de Vallcarca i Gràcia, entre ells l’Alzina. Consta de cinc punts i s’han fet diferents vídeos, que s’haurien de difondre des de Comunicació. La setmana que ve es penjaran cartells al barri i es convocarà una jornada de presentació pel diumenge 23, que es farà al espai de l’alzina i que mostrarà que la nostra lluita és una lluita contra l’especulació i a favor d’un altre model de barri. Per a qui vulgui assistir, la reunió de preparació serà el proper dilluns a les 18 hores a la plaça del Raspall.

Es passa el tema del seguiment de l’expropiació per a la pròxima assemblea.

Data propera assemblea: dimecres 20 a les 19.00h