Acta de l’assemblea del dimecres 22 de maig de 2019


Principals temes debatuts i acords presos:

  • Debatem sobre el grup gros de whatsapp i acordem obrir el grup de Coordinació a més gent, perquè serveixi per a la relació entre els membres més actius del moviment. 
  • Pel que fa al document d’al·legacions a la MPGM, es decideix seguir treballant online en el document provisional que tenim començat.
  • A través del nostre web, ja es podem presentar queixes al Síndic de Greuges sobre l’estat actual d’abandonament de la finca.
  • Debatem si demanar la catalogació de l’alzina com a arbre monumental, i decidim llegir-nos amb més calma la documentació relacionada.
  • Parlem de diverses activitats futures en diferents estadis de concreció.

DESENVOLUPAMENT DE L’ASSEMBLEA:

1. Comunicació a través del grup de whatsapp

DEBATEM sobre la situació actual del grup gros de whatsapp. ACORDEM fer-hi un missatge-recordatori sobre els temes prioritaris a tractar en el grup. També ACORDEM obrir el grup de whatsapp de Coordinació a la incorporació de més gent, i afegir-li la funció de relació entre els membres més actius del moviment. 

2. Document d’al·legacions a la MPGM

S’INFORMA que el document del Districte ja és públic, des del 10 de maig. A partir d’aquí, hi ha un mes per fer-hi al·legacions. Hem de continuar doncs redactant el nostre document d’al·legacions. El document provisional és en un Drive. ES DECIDEIX adoptar el sistema d’anar afegint cadascú online coses en aquest document, però no fer ara com ara una altra reunió. 

3. Instàncies al Síndic de Greuges i a Parcs i Jardins

S’INFORMA que, per poder queixar-nos al Síndic sobre l’estat actual d’abandonament de la finca, s’ha penjat al nostre web l’enllaç al formulari de presentació de queixes, un text per copiar i enganxar, i el número de referència de la primera queixa presentada. Així, totes les que vulguem presentar a títol individual se sumaran.

Ara volem fer el mateix pel que fa a Parcs i Jardins.

4. Criteris per a la catalogació d’arbres monumentals

DEBATEM sobre si demanar ja la catalogació de l’alzina com a arbre monumental. 

Un assistent diu que porta el decret de la Generalitat sobre aquest tema, i ens en llegeix un tros, que parla del caràcter d’excepcionalitat que ha de tenir l’arbre candidat. Diu que demanar-ho podria ajudar a protegir més l’alzina dels projectes intrusius.

Una altra assistent diu que si en ampliar-se la protecció es posen més restriccions a l’ús de l’espai del voltant, cal que ens ho mirem bé, per si això xoca amb el projecte que nosaltres defensem per a la finca. 

Un altre assistent explica que la MPGM també marca criteris que han de ser respectats pel que fa a l’arbre, i que li donen força protecció. I diu que tant la catalogació de l’arbre com la MPGM es tindran en compte de cara al catàleg de Patrimoni. 

DECIDIM informar-nos amb més calma, i per aquesta raó penjarem l’enllaç al decret de la Gene al web.

5. Activitats

– Valoració del cap de setmana

Divendres i dissabte, la participació a la Festa Major de Primavera va anar bé. “Som un col·lectiu emergent al barri”. Es va repartir el nou díptic amb la cronologia del moviment, que també està penjat al web.

Diumenge, el vermut amb màgia va anar bé també.

– Properes activitats

Parlem de diverses activitats futures en diferents estadis de concreció.

Demà dijous a les 19 h, videofòrum amb el documental “Com una alzina” a l’Ateneu Llibertari del c. Alzina. El 14 de juny es farà una  altra projecció, al Banc Expropiat.

Ens han convidat a un debat a La Torna,seria un debat postelectoral sobre els moviments socials, en format de taula rodona, dimecres que ve 29 de maig

Altres:
La pintada de la porta del garatge per part de Ka la Kastanya encara s’ha de concretar. Se’ls suggereix com a data la del proper vermut de carmanyola, diumenge 2 de juny.

S’ha fet per xarxes una crida dient que estem oberts a propostes d’activitats.

Algú suggereix fer també un passi del documental sota l’alzina. Es tria, en principi, diumenge 9 de juny.

6. Pintades, pancartes i banderoles

Aquest tema està una mica en stand by.

7. Comunicació i Economia

Comunicació torna a recordar el que hem penjat al web ara al maig: la queixa per al Síndic i el díptic amb la cronologia, de la qual també tenim exemplars impresos.

Economia diu que tot bé, que res a remarcar.

8. Torn obert de paraules

Algú proposa que a la propera assemblea parlem ja de la Festa Major del mes d’agost, i de si fer p. ex. una exposició dels nostres cartells, o alguna activitat coincidint amb aquells dies.

PROPERA ASSEMBLEA:
dimecres 5 de juny a les 19h