RESUM ACTA ASSEMBLEA 18-1-19


Comencem a les 19:12 h amb l’assistència d’unes 30 persones que va en augment. S’avisa que han vingut de betevé i que volen fer una connexió en directe, però se’ls demana que gravin de lluny i que s’esperin a que hàgim consensuat una resposta per parlar amb ells.

Reunió amb l’Ajuntament i propostes

Facilitació resumeix que va haver-hi 4 grans blocs a la reunió: la catalogació, les llicències d’obres, la proposta i, finalment, alguns temes diversos. 

Els participants exposen les propostes d’ahir de l’Ajuntament. 

Es valora en un torn d’intervencions, malgrat que no satisfà els nostres objectius.

Finalment, acordem que la nostra voluntat és mantenir allò que vam decidir en la primera assemblea, que és salvar-ho tot i convertir-ho en equipaments per al barri, ja veurem com i quins, i que l’única via factible és l’expropiació. 

Es comenta que hi haurà una altra reunió amb l’Ajuntament al febrer.

Okupació i desallotjament

Es recorda que estar en un espai okupat no és il·legal i que si algú és identificat algun dia és important deixar clar que hi estava de pas. S’acorda seguir com fins ara, amb presència i activitat dins i fora de l’espai, i seguir rehabilitant-lo.

Mural feminista i contra l’especulació

Companyes de l’Assemblea de Feministes de Gràcia i l’artista Juliana Del Lama proposen fer un mural al mur de Manrique de Lara. Considerat aquest carrer com un dels “punts foscos” de la Vila de Gràcia i ja que és compatible  amb altres murals que volen fer-se, s’aprova. El mural inclourà la frase “Ni els cossos ni els barris són territoris de conquesta”, es farà el diumenge 20 de gener a partir de les 11.00 h (coincidint amb el vermut popular) i des de Feministes posen el material.

Temes de comunicació

La comissió de Comunicació planteja dubtes sobre la difusió de les actes i s’acorda fer-ne dues versions, una interna més detallada a mode de memoràndum, i un resum per al públic en general.

El web ha està inoperatiu uns dies perquè vam rebre un atac que té a veure amb temes de seguretat de Google i de WordPress, però es va restaurar en breu i s’ha demanat a Google que certifiqui que el software no és maliciós.

Foguerons

S’ha proposat a diferents places i carrers que les nostres reivindicacions hi siguin presents (branques del pi als foguerons o a l’exterior, cartells, etc.) Ja tenim alguna confirmació i hi ha prevista una reunió de preparació conjunta. 

Cessió de l’espai

Es reprèn el debat sobre si s’ha de cedir l’espai per a actes organitzats per a altres entitats, col·lectius, persones… I s’acorda que es valorarà cada proposta en assemblea. Hi ha consens en què no volem actes vinculats a la campanya electoral, però no hi ha un acord clar sobre altres possibles actes de partits. 

A continuació es fan dues propostes d’actes amb espai cedit i totes dues s’aproven:

  • Kafeta solidària amb una noia ferida pels Mossos durant les mobilitzacions del 21D (pendent de data)
  • Taller de bicicletes + dinar popular organitzat per la gent que fa el taller a l’Ateneu Rosa de Foc (dissabte 23 de febrer de 12.00 a 19.00h)

Comissió d’Activitats

  • S’hi afegeixen diverses companyes.
  • Dissabte un agrupament escolta de Gràcia passarà per l’alzina i un esplai de fora de Barcelona vindrà a conèixer-nos.
  • Les companyes de L’Automàtica editaran una revista amb el nom de Franzina (el fanzine de l’Alzina).

Procés participatiu i jornada

S’està començant a treballar sobre un procés participatiu que impliqui el conjunt de la Vila de Gràcia per decidir quin tipus d’equipaments i projectes hauria d’haver-hi a les finques, quines necessitats d’equipaments hi ha actualment, conèixer lluites i col·lectius que tinguin propostes, etc. Se’n parlarà en les properes assemblees.

FINALITZA L’ASSEMBLEA

  • PROPERA ASSEMBLEA: dimecres 23 de gener a les 19.00 h.

           L’assemblea se centrarà en com caminem cap a l’expropiació.

  • La següent setmana l’assemblea serà dilluns 28 de gener a les 19.00h. Amb una formació prèvia a les 18h, per a qui pugui assistir-hi.