Acta de l’assemblea del dimecres 9 de setembre de 2020

1. Tornada a les assemblees virtuals

Fem l’assemblea per zoom. Ens hi connectem 9 persones: “som a la ratlla” dels que ens hauríem pogut veure en persona.

Un assistent comenta que altres col·lectius del barri estan fent assemblees presencials, i que podríem explorar com ho fan legalment. D’altres diuen que també ho preferirien.
Algú diu que creu que el topall de 10 persones és per a llocs tancats, que no és el nostre cas.

Algú diu que podríem fer una llista prèvia, per saber quants seríem. Parlem dels pros i contres. Decidim que en principi la propera assemblea la farem a l’alzina.

2. Valoració i continuïtat de la Campanya JA! + 3. Encartellada i conseqüències

Tema encartellada. L’Automàtica va fer un sobreimpressió, sobre els cartells que ja teníem, d’un “JA!” llampant de color vermell. La primera idea era encartellar el dia abans de començar les festes de Gràcia, i al final es va fer el dia d’inici de les festes.

Els cartells es veuen bastant, al carrer. Tot i que ens n’han arrencat alguns. En van sobrar uns 15. Decidim buscar botigues o locals d’entitats on els vulguin posar i “cuidar”. També encartellar una mica més els voltants de la finca. I en podem sobreimprimir més si volem, és clar.

Tema adhesius. A una companya li han ofert imprimir uns adhesius rodonets. A Comunicació s’ha fet un disseny que s’ha d’acabar.

Que ens ho vulguin “subvencionar” està pendent de confirmació. Però diem que, si no, ho podem pagar nosaltres. Per tant, decidim imprimir ja els adhesius.

4. Represa de les reunions amb l’ajuntament i constitució de la Taula de negociació + 5. Calendari de la MPGM

Tema Ajunt. i partits. Ens plantegem si començar ja a escriure mails directes i/o mirar de reunir-nos amb els polítics.
Potser el primer seria demanar una reunió a l’Ajunt. per saber com està el tema i si s’ha mogut alguna cosa.

Algú proposa que primer acabem de fer l’encartellada, per arribar a la reunió amb el cartell més present al barri. Algú altre recorda que la Campanya JA! també s’ha fet per xarxes socials i que per tant els polítics han vist el JA! segur.

Decidim doncs demanar reunió amb l’Ajunt. A veure si ens la donen per a abans de la propera assemblea.

Taula de negociació. La idea és que sigui amb nosaltres i prou. Seria després que la cosa ja s’hagi cuinat amb Esquerra. El tema de la MGPM té aspectes tant tècnics com polítics…

6. Propostes adaptades de les activitats

No ha vingut la persona que va proposar el punt, que potser té alguna idea in mente.

Tenim a mig preparar el tema del punt d’intercanvi de llavors. Hi ha els paquetets fets fa temps, i també se’n podrien fer més. Així li donaríem una mica de vida al carrer de l’alzina. La idea seria collar a la porta o al mur una caixa o similar, amb els paquetets.

En paral·lel, algú proposa pensar algun joc de pistes, per penjar-ho allà en un portafolis o en un mural de metacrilat.

Una idea de més envergadura seria renovar els murals, perquè ja estan tocadets, fins i tot el de l’artista brasilera Juliana Lama.

A Comunicació, durant les festes, es van començar a recollir citacions sobre la natura. Es va quedar a mitges; es podria recuperar de cara a posar-les al mur, enllaçant amb tema murals.

De tot això, en seguirem parlant.

7. Canvis al web: col·lectius agermanats.

Col·lectius agermanats. Tenim la proposta de fer una pestanya al web amb els col·lectius que ens donen suport. Es pot començar amb els de la Campanya 5 punts per a 5 barris.

A Comunicació s’escriurà un textet per enviar als col·lectius. Es penjarà al web, i així, qualsevol de nosaltres que tingui contactes a qui escriure, el pot agafar d’allà.

8. Torn obert

Web. Comunicació actualitzarà la Home del web, perquè ressalti bé la nova Campanya.

Jornades a Vic. L’associació Remei Viu ens havia convidat a unes jornades el 4 de setembre, i vam dir que sí. Però després es van anul·lar pell coronavirus, i estan ajornades sine die.

Resum de tasques per a aquests 15 dies:

  • buscar botigues o locals on posar cartells
  • acabar disseny adhesius i portar a imprimir
  • demanar reunió amb l’Ajunt.
  • escriure i penjar textet col·lectius agermanats
  • actualitzar la Home del web

La PROPERA ASSEMBLEA serà dimecres 23 de setembre.
En principi, a l’alzina, però dependrà de la situació i les normatives…